Öppet hus 2017

av Hans

Den 21 Januari så öppnade Kubikskolan sina portar för att eventuella nya elever och föräldrar skulle kunna se vad vi gör är på Kubikskolan. Familjerna kom hit för att se hur det går till på lektionerna, kolla uppvisningar och få en bild av skolan.

Luftballongsbygge hos klass 7B

I sal I så håller klass 7b till och bygger luftballonger. Bitar av silkespapper mäts och klipps ut för att sedan bli hoplimmade till ballonger. Vi intervjuade Fredrika och Lotta och frågade vad dom tyckte om skolan.

Vad är viktigast att tänka på när man bygger luftballonger?

Det viktigaste är att ballongen blir lufttät, för om den inte är lufttät så kommer den varma luften sippra ut ur ballongen när vi testflyger, svarar Lotta.

Tycker ni att det är roligt med grupparbeten och laborationer?

Ja, laborationerna  är väldigt roliga och intressanta. Det är roligt att få göra något annat än att sitta och läsa i boken och eftersom vi laborerar så ofta så blir det väldigt kul på NO-lektionerna.

Skulle du rekommendera kubikskolan till en kompis eller ett syskon?

Ja, verkligen.

Varför då?

Det är en bra skola och lärarna är duktiga. Undervisningen är lärorik och genomgångarna är så bra att man knappt behöver plugga hemma. Man får även veta om det ska bli prov flera veckor innan vilket gör en väl förbered inför proven.

Tack så mycket och lycka till med ballongerna!

Hemkunskap med 9C

I sal B håller 9C på med att baka.

Vad bakar ni?

Vi bakar ingassesamfrönkokor och havreflarn.

Tycker ni om hemkunskap?

Ja. Vi tycker om det eftersom det är kul att baka och laga mat, och så slipper man att plugga!

Skulle ni rekomendera kubikskolan?

Ja. Det skulle vi verkligen göra. Speciellt om man gillar NO och matte, även om man vill lära sig fler språk. De flesta skolor börjar ju först i 7:an, men på kubik börjar vi med det i 6:an.

So med klass 6A

Klass 6A håller på med SO.

Vad arbetar ni med?

Vi jobbar med matregler inom judendomen. Vad som är förbjudet att äta, och varför?

Gillar ni religion?

Ja.

Varför tycker du det är roligt med SO?

Det är kul när man får lära sig om vad olika människor tänker, och att man får lära sig nya spännande saker om de olika religionerna.

Skulle ni rekomendera skolan till någon annan?

Ja, det skulle vi.

Varför det?

För att det är en bra skola, och väldigt duktiga lärare som arbetar och lär ut på ett lärorikt sätt.

Tack för att vi fick intervjua er!

Slöjd med 6D

I slöjdsalen är arbetet i full gång! På textilslöjden får eleverna jobba med lappteknik och ta fram sin kreativa sida då de jobbar med mönster och olika färger. Först får de hämta inspiration från olika exempel på mönster som textilslöjdsläraren Ellen tagit fram för att därefter själva välja färger och använda olika typer tekniker. Lappar i olika former som trianglar och rektanglar ska sys ihop och slutligen bli ett färgglatt kuddfodral.

Mattetävling med 8:orna

Eleverna i årskurs åtta sitter lutade över matteuppgifterna. Just nu håller de på att arbeta sig igenom den andra delen av Sigmas mattetävling. Tävlingen består av åtta uppgifter som eleverna med hjälp av varandra ska hitta lösningar på. Det blir extra klurigt eftersom läraren inte får hjälpa till utan eleverna måste lösa uppgifterna helt själva. Olika lösningar diskuteras fram och tillbaka och snart börjar olika alternativ skrivas upp på whiteboardtavlan. Tanken är att de olika alternativen senare ska diskuteras i helklass för att läraren därefter ska skicka in de utvalda svaren till tävlingen. Vi får hålla tummarna för att det går bra!

Bild med 9d

I bildsalen jobbar 9d med ett projekt som kräver mycket kreativitet. Klassen gör en teckning där man arbetar med skuggor. Därefter får eleverna välja en egen teknik att jobba vidare med, exempelvis akvarell eller tusch. Detta är en bra möjlighet att jobba med den teknik man tycker bäst om eller vill utveckla. Inom samma projekt ingår även att skulptera en lerfigur, allt för att prova på så mycket som möjligt och hitta sin personliga stil.

Träslöjd med 6d

Träslöjden leds av Tord som alltid har något kul på gång, just nu arbetar klassen med en låda som har skjutdörr. Här lär eleverna sig grunderna i slöjd samtidigt som de tänker kreativt. Efter att lådan är klar ska den dekoreras och göras personlig, bland annat genom lönnfack, färg och figurer ovanpå.

Moderna språk med 8a och 8b

Eleverna som läser tyska gör en Kahoot om Österrike, (ett slags internetbaserat spel) och föräldrarna får självklart vara med. De har även en redovisning om Österrikes världskulturarv där varje grupp presenterar fakta och visar bilder. Avslutningsvis rappar de till den Österrikiska rapparen Falcos mest kända låt, Amadeus. På spanskan gör eleverna också en Kahoot om Sydamerika som de spelar tillsammans med de på franskan. De på spanskan tar även del av Kahooten om Frankrike.

Text och bild:

Tidningsredaktionen

Inlägget tillhör Elevarbete. Bokmärk permalänken.